Geçici Doçentlik Belgesi İçin Yeni Form

Bilindiği üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 24 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasının (c) bendinde; “Üniversitelerarası Kurulca yeterli yayın ve çalışmaya sahip olduğuna karar verilen adaya doçentlik unvanı verilir.” ifadesi bulunmaktadır.

Bununla birlikte; 7085 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Kabul Edilmesine Dair Kanunun 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında; “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olması ya da değerlendirilmesi sebebiyle görevden uzaklaştırılan veya haklarında adli soruşturma ya da kovuşturma yapılan doçent adaylarının, görevden uzakta geçirdikleri süre boyunca veya adli soruşturma ya da kovuşturma sonuçlanıncaya kadar doçentlik başvurularına ilişkin işlemler durdurulur. Bunlardan haklarında kamu görevinden çıkarılma veya mahkûmiyet kararı verilenlerin doçentlik başvuruları iptal edilir.” düzenlemesi yer almıştır.

Bu kapsamda, ilgili mevzuat çerçevesinde geçici doçentlik belgesi almaya hak kazanan öğretim elemanlarının haklarında görevden uzaklaştırma veya kamu görevinden çıkarılma olmadığına dair kurum belgesini alabilmeleri için aşağıda yer alan “FRM-0384 Geçici Doçentlik Belgesi Kurum Talep Formu” doldurarak öncelikle biriminize müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, Üniversitelerarası Kurul tarafından doçentlik belgesi alan öğretim üyelerinin e-devlet üzerinden temin edebildikleri karekodlu belge, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemine (ÜBYS) işlenmek ve özlük dosyalarında muhafaza edilmek üzere Personel Daire Başkanlığına gönderilmelidir.

Konuya dair genel yazımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

FRM-0384 Geçici Doçentlik Belgesi için Kurum Talep Formu