Öğretim Üyesi Kadro Talepleri İstendi

2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11 inci maddesi gereğince, kamu idare, kurum ve kuruluşlarının memur ve öğretim elemanı kadrolarına 2020 yılı içinde açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin diğer hususlar 20 Şubat 2020 tarihli ve 2020/60 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenmiştir.

Söz konusu kararın 2 nci maddesinin 2 nci fıkrası ile “Yükseköğretim kurumlarında boş bulunan toplam 6.000 adet öğretim üyesi kadrosuna Yükseköğretim Kurulunca yapılacak dağılım çerçevesinde atama yapılabilir. Bu kadroların yüzde yirmisi Yükseköğretim Kurulunca belirlenen ülke kalkınmasında öncelik arz eden alanlar ile öğretim üyesi temininde güçlük çekilen üniversiteler için kullanılır.” düzenlemesi ile öğretim üyesi atamalarına 2020 yılı için ilk defa sınırlandırma getirilmiştir.

Diğer taraftan, 02 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik”in 5 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında; “Cumhurbaşkanı kararıyla her yıl ilgili yükseköğretim kurumu için belirlenen atama sayısına göre kadroların birimlere tahsisi, ilgili anabilim/anasanat dalı ve/veya bölüm kurulunun talebi ve ilgili birim kurulunun gerekçeli teklifi ile Senato tarafından yapılır.” ifadesi bulunmaktadır.

Bu kapsamda, öğretim üyesi kadrolarına yapılacak atamalara getirilen sınırlandırma ve Üniversitemizin ihtisaslaşma alanı başta olmak üzere öncelikli kadro ihtiyaçları dikkate alınarak, mezkûr yönetmelikte yer alan düzenlemelere uygun şekilde bölüm kurulunun talebi ve ilgili birim kurulunun gerekçeli teklifleri ile birlikte hazırlanacak olan öğretim üyesi kadro taleplerinin aşağıda yer alan forma öncelik sıralaması yapılmak suretiyle 17 Mart 2020 tarihi mesai bitimine kadar fsarikaya@bartin.edu.tr adresine ve yazı ekinde Rektörlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

Akademik birimlere gönderilen yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.
Kadro talep formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.