Pandemi ile Mücadele Kapsamında Personelin Korunması İçin Alınan Tedbirlere İlişkin Usul ve Esaslar Yürürlüğe Girdi

Cumhurbaşkanlığı tarafından 22 Mart 2020 tarihli ve 31076 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 2020/4 sayılı Genelgede verilen yetki çerçevesinde hazırlanan; “Pandemi ile Mücadele Kapsamında Bartın Üniversitesinde Görevli Personelin Korunması İçin Alınan Tedbirlere İlişkin Usul ve Esaslar” Üniversite Yönetim Kurulu'nun 25 Mart 2020 tarihli ve 2020/07-01 sayılı kararı ile kabul edilerek 23 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda, söz konusu usul ve esaslar çerçevesinde aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. Esnek çalışma yöntemlerine göre dönüşümlü veya uzaktan çalışma sistemine göre çalıştırılan tüm personel (sürekli işçiler dahil) Ek-4’de yer alan taahhütnameyi bir defaya mahsus olarak doldurmakla yükümlüdür. Bu belgeler, birim amirlerince muhafaza edilecektir.

2. Birim amirlerince yapılacak planlama sonrasında uzaktan çalışma yöntemiyle çalıştırılmasına karar verilen personel için Ek-3’de yer alan form doldurulacaktır.

3. Okul öncesi veya ilköğretimde çocuğu bulunan kadın personelin pandemi süresince öncelikle uzaktan çalışma yöntemiyle hizmetinin devamı sağlanacaktır. Ancak, ikamet ettikleri evde bilişim altyapısı bulunmadığını beyan edenler salgın süresince idari izinli sayılacaktır.

4. İdari izin işlemlerinin izlenmesi ve kontrolünün sağlanması amacıyla, Üniversite Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan Kişisel Memur İşlemlerinden izin onaylarının açıklama yapılmak suretiyle (İdari İzin-Dönüşümlü, İdari İzin-Eğitim Gören Çocuk, İdari İzin- Hastalık, İdari İzin-Engelli, İdari İzin-Uzaktan Çalışma vb.) alınmasına devam edilecektir.

Genel yazımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Pandemi ile Mücadele Kapsamında Bartın Üniversitesinde Görevli Personelin Korunması İçin Alınan Tedbirlere İlişkin Usul ve Esaslara ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Uzaktan Çalışma Yöntemine Geçiş İçin Personel Talep Formu

Esnek Çalışma Yöntemleri Hakkında Personel Taahhütnamesi