YLSY Kontenjan Talepleri İstendi

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına öğrenci gönderilmekte olup 2020 yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı aracılığı ile üniversiteler adına yurt dışına öğrenci gönderilmesi planlanmaktadır.

Ayrıca, söz konusu yazıda 2020 yılı için yurt dışına öğrenci gönderilmesi planlanmakla birlikte Çin'de ortaya çıkan ve tüm kıtalara yayılan COVID-19 (yeni koronavirüs) salgını ve ekonomik etkileri nedeniyle 2020 YLSY alımlarının yapılmaması veya sınırlı kontenjan dahilinde yapılması ihtimalinin bulunduğu; ancak ilerleyen süreçte salgının zayıflaması veya tamamen ortadan kaybolması durumunda 2020 YLSY sürecinin zamanında yapılabilmesi için üniversitelerin yurt dışında öğrenim görülecek alan ve kontenjan bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığına bildirmelerinin uygun olacağı değerlendirildiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ihtisaslaşma alanı ile öğretim üyesi ihtiyacı bulunan alanlar dikkate alınarak, talep edilecek kontenjan bilgilerinin Ek:2 forma uygun şekilde eksiksiz doldurulması ve en geç 04 Mayıs 2020 tarihine kadar fsarikaya@bartin.edu.tr adresine excel formatında elektronik posta ile ayrıca resmi yazıyla Başkanlığımıza bildirilmelidir.

Konuya dair ilgili akademik birimlerimize gönderilen yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Milli Eğitim Bakanlığının yazısına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Ek-1 Üniversite İhtiyaç Bildirme Formu

Ek-2 Üniversite İhtiyaç Bildirme Formuna dair açıklamalar