image/svg+xml
image/svg+xml

KVKK Kararı Sonrası Öğretim Elemanı Sınav Not İlanlarında Düzenleme Yapıldı

“Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrosuna başvuran adayların rızaları alınmaksızın değerlendirme puanlarının (ALES, yabancı dil, lisans mezuniyet notu, giriş sınavı notu) internet sitesi aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmasının 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun olup olmadığı hakkında alınan ve bir örneği ekte yer alan kararda; “İlgili kişiler ile sınav puanları arasındaki bağlantının, maskeleme (kişisel verilerin belli alanlarının kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek şekilde silinmesi, üstlerinin çizilmesi, boyanması ve yıldızlanması gibi işlemler) yöntemleriyle  kaldırılmasının uygun olacağına, bu kapsamda adaylara ait ad- soyad, T.C. kimlik numarası gibi verilerin, kişiyi belirli ya da belirlenebilir kılabilme özelliğinin ortadan kaldırılabilmesi adına, anılan bilgilerin açık şekilde yazılması yerine, kişinin kendisinin anlayabileceği şekilde harflerin ya da rakamların “A**** B**** , 11*******11” şeklinde yıldızlanarak yukarıda sözü edilen yöntemlerle yayımlanabileceğine, ayrıca Kanunun 10 uncu maddesinde hükme bağlanan aydınlatma yükümlülüğü kapsamında, üniversiteler tarafından söz konusu kişisel veri işleme faaliyetine ilişkin olarak ilgili kişilerin aydınlatılması gerektiği” ifade edilmiştir.

Bu kapsamda, Üniversitemiz tarafından araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarına yapılan başvurular neticesinde Rektörlüğümüzce ilan edilen ön değerlendirme ve nihai değerlendirme sonuçlarının duyurulması ile ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurumunun yukarıda bahsi geçen kararı çerçevesinde hareket edilecektir.

1. Birimlerce yapılan ön değerlendirme ve nihai değerlendirme tutanaklarından atama dosyalarında muhafaza edilecek ıslak imzalı nüshalarda herhangi bir maskeleme yöntemi kullanılmayacaktır. Ancak, Üniversitemiz ana sayfası üzerinden kamuoyuna duyurulacak olan ön değerlendirme ve nihai değerlendirme dosyalarında adayların kendisini anlayabileceği şekilde kimlik numarası ve ad soyad bilgileri yıldızlanmak (“A**** B**** , 1122***2211) suretiyle fsarikaya@bartin.edu.tr adresine excell formatında gönderilecektir.

2. Öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadroları için kullanılan başvuru ve değerlendirme formları Kişisel Verileri Koruma Kurumunun mezkûr kararı doğrultusunda yenilenerek Personel Daire Başkanlığı web sayfası üzerinden yayımlanmıştır.

Konuya ilişkin birimlere gönderilen yazımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Kişisel Verileri Koruma Kurumunun 26 Aralık 2019 tarihli kararına ulaşmak için TIKLAYINIZ.


YENİLENEN FORMLAR:
FRM-0125 Araştırma Görevlisi Başvuru Formu
FRM-0159 Öğretim Görevlisi Başvuru Formu
FRM-0162 Öğretim Üyesi Başvuru Formu
FRM-0153 Nihai Değerlendirme Sonuç Tutanağı (Fakülte, Yükseokul ve Rektörlüğüne Bağlı Birimler İçin)
FRM-0154 Nihai Değerlendirme Sonuç Tutanağı (Meslek Yüksekokulları İçin)
FRM-0155 Nihai Değerlendirme Sonuç Tutanağı (Yabancı Dil Öğretim Görevlisi İçin)
FRM-0163 Ön Değerlendirme Sonuç Tutanağı (Fakülte, Yükseokul ve Rektörlüğüne Bağlı Birimler İçin)
FRM-0164 Ön Değerlendirme Sonuç Tutanağı (Meslek Yüksekokuları İçin)
FRM-0165 Ön Değerlendirme Sonuç Tutanağı (Yabancı Dil Öğretim Görevlisi İçin)
  • 20 farklı üniversiteden katılımcılar “Ortak Akıl” hedefiyle BARÜ’de buluştu

  • Başkanlığımız Birim Stratejik Planı 2022 Yılı I. 6 Aylık İzleme ve Değerlendirme Raporu Yayımlandı

  • Ara Dönem Faaliyet Raporumuz Yayımlandı

  • Üç Mesai Arkadaşımız Asli Memurluğa Atandı

  • SAÜ ve SUBÜ Personel Daire Başkanlığından Başkanlığımıza Ziyaret

  • Öğretim Üyesi Kadrolarına Çevrim İçi Başvurulara Yönelik Kılavuz Hazırlandı

  • Personel Daire Başkanlığı Ailesi Piknikte Buluştu

  • 2022-2024 Birim Stratejik Planımız Yayımlandı

  • Dört Mesai Arkadaşımızın Yemin Merasimi Gerçekleştirildi

  • 2021 Yılı Birim Tanıtım Sunumu Yayımlandı