Uyum Eğitimleri Başlıyor

2019-2021 Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planındaki KOS 3.2 numaralı standart kodunda geçen “Göreve yeni başlayan personele birimlerinde uyum (oryantasyon) eğitimi verilecektir.” eylemi çerçevesinde Üniversitemiz kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında açıktan, naklen atanan veya kurum dışından geçici görevlendirilen personele, kurum kültürüyle birlikte görev yapacağı birime hızlı bir şekilde uyum sağlaması, bilgi ve deneyiminin arttırılması, iş ve işlemlerin kolaylaştırılması ve bunun yanında kurumsal aidiyet duygusunun yükseltilmesi amacıyla, birim yetkililerince Uyum Eğitimleri düzenlenecektir.

Uyum Eğitimi, birim amiri veya görevlendireceği eğitim sorumlusu tarafından personelin birimde göreve başladığı tarihten itibaren 1 (bir) ay içinde en az 5 (beş) gün boyunca verilecektir. Verilen eğitim sonunda düzenlenecek olan ve bir örneği ekte gönderilen Uyum Eğitim Formunun, ilgili personel, eğitim görevlisi ve birim amiri tarafından imzalandıktan sonra 5 (beş) gün içinde eğitim verilen personelin özlük dosyasında muhafaza edilmek üzere, Personel Daire Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

Konuya dair hazırlanan “Uyum Eğitim Formu”na aşağıdan erişilebilmektedir.

Uyum Eğitimi konulu yazımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Uyum Eğitim Formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.