YÖK Lisans Programlarında İsim Çalışmasını Sonuçlandırdı

Yükseköğretim kurumlarındaki içerikleri aynı,  ancak isimleri farklı olan  lisans programlarındaki  isim  kargaşası  nedeniyle  mezunların  karşılaştıkları  sorunları  ortadan kaldırmak  amacıyla  lisans  bölüm/programlarının  isimleri  ve  içerikleri  sadeleştirilerek, Ek-1 tabloda  yer  alan  mevcut  bölüm/program  isimleri  ile  yeni bölüm/program isimlerinin eşdeğer olduğuna ve yeni düzenlemenin 2020 YKS'den itibaren uygulanmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, yükseköğretim  kurumlarından  alınan  görüşler  doğrultusunda,  Ek-2 tabloda yer alan yükseköğretim kurumlarındaki lisans programlarının mevcut isimlerinin ilgili yükseköğretim kurumlarında korunmasına, ancak bundan sonra bu isimlerle yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm/programı açılmamasına da karar verilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya dair 20 Mart 2020 tarihli yazısına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Ek-1      Yeniden yapılandırılan ve düzenleme yapılan lisans programlarına ulaşmak içinTIKLAYINIZ.

Ek-2      İsimleri korunan lisans programlarına ve üniversitelere ulaşmak için TIKLAYINIZ.