Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler Alındı

COVİD-19 salgınının İlimizde yayılımının en aza indirilmesi, etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetlerin zafiyete uğratılmaması ve kamu hizmetlerinin aksatılmaması kaydıyla 2020/8 ve 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri kapsamında Üniversitemiz birimlerinde esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabilmesine yönelik uygulamaya konan “Pandemiyle Mücadele Kapsamında Bartın Üniversitesinde Görevli Personelin Esnek Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar” hazırlanarak tüm birimlere duyurulmuştu.

İlimiz genelinde söz konusu salgınla yapılacak mücadeleyle ilgili olarak alınan tedbirler ve yapılacak uygulamalar, Bartın Valiliğinin muhtelif zamanlarda ildeki tüm kamu kurum ve
kuruluşlarına gönderdiği yazılar doğrultusunda yeni tedbirlerin alınmasına ihtiyaç hasıl olmuştur.

Bu kapsamda alınan tedbirler aşağıda sıralanmıştır.

1. İlgi (a)’da kayıtlı yazımız ekinde gönderilen usul ve esaslar çerçevesinde idari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar görev mahallinden kesinlikle ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar birim amirleri tarafından çağrılmaları halinde görevlerine döneceklerdir.
2. Üniversitemizde çalışan tüm personelin il dışına çıkışları (her türlü izinler dahil) 09.11.2020 tarihinden itibaren ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur.
3. İzinlerin durdurulması nedeniyle zorunlu nedenlerle (vefat, doğum, evlenme, hastalık gibi yasal zorunluluk) il dışına çıkma talebinde bulunanlar, birim amirlerinden gerekli mazeret izinlerini almaları halinde çıkış yapabileceklerdir.
4. Takdire bırakılmayan ve zorunlu tutulan konferans, seminer, eğitim vb. durumlar hariç Ankara ili başta olmak üzere kurum ve kuruluş ziyaretlerinin yapılmaması, bu hususta uzaktan iletişim yöntemlerinin kullanılması, zaruri toplantılarda ise katılım zorunludur kaydı dışında il dışı görevlendirme onayı talep edilmemesi gerekmektedir.
5. Zorunlu nedenlerle il dışına çıkan personelin (günü birlik çıkışlar hariç) kuruma dönüşlerinde 7 (yedi) gün süre ile (resmi tatiller dahil) diğer çalışanlardan ayrı bir şekilde
çalıştırılmalarının sağlanarak, bu süre içinde herhangi bir COVİD-19 salgın belirtisi görülmesi durumunda birim amirlerince gerekli işlemler yürütülecektir.
6. İdari izin, uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri ile çalışanların salgının amacına uygun olarak hareket etmelerinin sağlanması için ilgili birim amirleri tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

Yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.