İhtisaslaşan Üniversitemizde 2020 Yılı Norm Kadro Planı Yenilenecek

Bilindiği üzere, "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik "in 4 üncü maddesinin 8 inci fıkrası uyarınca 2020 yılı norm kadro planlaması Üniversitemiz Senatosunun 31/12/2019 tarih ve 2019/16-05 sayılı Kararı ile uygun görülmüş olup, Üniversitemiz web sayfasında ilan edilmişti.

Öte yandan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen ''Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi'' kapsamında Üniversitemiz 23 Ocak 2020 tarihi itibarıyla "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları'' alanında ihtisaslaşmaya hak kazanmıştır.

"Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik"in 4 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında; ''Yükseköğretim kurumları, asgari kadro sayısının iki katına kadar norm kadro planlaması yapabilir. Yükseköğretim Kurulu tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma kapsamında belirlenen yükseköğretim kurumları, ihtisas alanlarıyla doğrudan ilgili birimleri için asgari kadro sayısının üç katına kadar; Araştırma Üniversitesi olarak belirlenen yükseköğretim kurumları ise dört katına kadar norm kadro planlaması yapabilir. Araştırma Üniversiteleri tarafından planlama yapılırken önlisans ve lisans programlarındaki öğrenci sayısı, lisansüstü programlardaki öğrenci ve mezun sayısı, programların yürütülmesindeki ders ağırlıkları, araştırma ve geliştirme ile hizmet sunumu gibi akademik faaliyetler çerçevesinde değerlendirilecek hususlar dikkate alınır. Bu fıkra kapsamında asgari kadro sayısı dışındaki norm kadro planlamalarında ilgili anabilim/anasanat dalı ve bölüm başkanının talebi ile ilgili meslek yüksekokulu, konservatuvar, yüksekokul, fakülte ve enstitü kurulunun uygun görüşü aranır.'' hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Fakültesi ve Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültelerinin ihtisaslaşma alanıyla ilgili olarak belirlenen odak bölümleri dikkate alınarak 2020 yılı norm kadro planlamasına ilişkin kadro ihtiyaçlarını ekte yer alan forma uygun şekilde işleyerek en geç 14 Şubat 2020 tarihine kadar fsarikaya@bartin.edu.tr adresine ve yazı ekinde Rektörlüğümüze göndermesi gerekmektedir.

Konuya dair yazımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Norm kadro planlama çizelgesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.