Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvurularda Not Barajları Yükseltildi

"Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 6 ncı maddesinin 2 nci fıkrasında ; "Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından
belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler." düzenlemesi çerçevesinde Üniversitemiz Senatosunun 30/10/2019 tarih ve 2019/13-02 sayılı kararı (Ek-1)  ile Ek:2'de tabloda belirlenen bölümlerde istihdam edilecek araştırma görevlilerinde aranan ALES ve yabancı dil puanları ilişikte gönderilmiştir.

Senato kararına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Asgari puan barajlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Konuya dair yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.